Trei mituri neadevarate despre furturi

 

Din punct de vedere statistic, în judeţul Braşov, în primele 7 luni ale anului 2017, 65% din furturile din locuință au fost comise în mediul urban, iar 70.3% dintre acestea au fost comise în municipiul Brașov și municipiul Săcele. Cele mai întâlnite moduri de operare folosite de infractori au fost: efracţia 26,2%,  împrietenirea – 10,5% și folosirea de chei potrivite – 9,66% .

Datele arată că furtul este încă o amenințare valabilă pentru locuitorii din Brașov și împrejurimi, iar proprietarii de case ar trebui să fie conștient și pregătit pentru aceasta. Când vine vorba să vă asigurați locuința, obiectele de valoare și familia, bazați-vă mai mult pe fapte  decât să credeți în mituri. Iată trei mituri comune pe care trebuie să vi le scoateți din minte pentru a vă asigura mai bine siguranța casei.

Mitul 1: Jafurile se desfășoară doar noaptea

Majoritatea oamenilor tind să creadă că riscul unei spargeri este mai mare pe timp de noapte decât în timpul zilei. Dar a fost raportat că cei mai mulți hoți preferă să intre în case în timpul zilei când locuitorii sunt la serviciu sau la școală. De fapt, este mai ușor să furi când nu ești acasă decât în timpul somnului. Pentru a preveni jafurile, ar trebui să vă gândiți să instalați sisteme de securitate în locuință care să alerteze autoritățile sau oamenii din jur. Sau puteți să alegeți o companie de securitate precum D.O Security, care are serviciul de monitorizare a alarmelor antifurt. Avem o echipă de intervenție  în  așteptare pentru a răspunde promt la intervenții și a  vă oferi un nivel mai ridicat de securitate.

Mitul 2: Spărgătorii atacă o singură dată

S-ar putea să te gândești că dacă casa ta a fost jefuită odată, probabil că nu va mai fi spartă din nou. Gresit. Casele care sunt jefuite o dată sunt mult mai probabil să fie sparte din nou, datorită familiarității sporite a infractorului cu aspectul locului. Dacă casa ta a fost jefuită odată și tu crezi că nu mai trebuie să-ți faci griji pentru securitatea ei, atunci gândește-te din nou. Este chiar mai imperativ acum să instalați sisteme de securitate pentru a preveni pierderile ulterioare și, de asemenea, pentru a putea identifica infractorul inițial.

Mitul 3:  Ușile și geamurile încuiate țin infractorii la distanță

Ușile încuiate și ferestrele închise ar putea să vă păstreze în siguranță de ploaie și vânturi, dar nu vă vor ține în siguranță de un hoț calificat și determinat. Majoritatea hoților intră prin ușa din față a casei, chiar și atunci când este încuiată. Acest lucru dezaprobă, de asemenea, mitul că ferestrele sunt cel mai comun punct de intrare pentru hoți. Spărgătorii sunt, de obicei, echipați cu instrumentele și tehnicile pentru a sparge o varietate de încuietori într-un minut. Așadar planul dvs. de securitate trebuie să includă mai mult decât o simplă ușă încuiată. Dacă credeți că securitatea casei și a familiei merită, ar trebui să investiți într-un sistem cuprinzător de securitate care include sisteme de supraveghere și de alarmă cu conectivitate la o firmă de pază ca a noastră.

 

Fără un sistem de securitate corespunzător, casa dumneavoastră este susceptibilă la spargere, indiferent de cât de atent sunteți în urma protocolului de siguranță de bază. Pentru a instala un sistem eficient de securitate, asigurați-vă că alegeți compania potrivită de securitate cu suficientă experiență, expertiză și resurse.