Sfaturi privind siguranta pentru studenti

In cele din urma a venit timpul mult asteptat. Ati ajuns la facultatea pe care ati dorit-o si, inainte sa stiti, masina este plina de lucrurile dvs. si sunteti pe drum. Facultatea reprezinta un moment interesantprin faptul ca  mutadu-va intr-un oras nou, in esenta, trebuie sa va reinventati, sa va faceti prieteni noi si sa studiati un subiect care va place (speram!).

Este destul de usor sa va prindeti in toata aceasta hora a entuziasmului de a incepe o viata noua si puteti usor sa uitati ca exista anumite masuri de precautie pe care ar trebui sa le luati pentru a va asigura ca sunteti in siguranta iar lucrurile dumneavoastra sunt protejate.

Puteti totusi sa va bucurati de libertatea si entuziasmul de a va bucura de ofertele universitare, asigurandu-va ca luati masurile necesare pentru a ramane in siguranta. Mai jos am reunit cateva sfaturi despre care credem ca sunt esentiale in facultate pentru cei care sunt la inceput.

 

Cunoasteti-va locatia 

Una dintre cele mai evidente sfaturi este sa va familiarizati cu locatia si zona in care stati. Primele cateva zile ale inceperii universitatii vor fi incitante, totusi ar trebui sa utilizati acest timp pentru a cunoaste imprejurimile. Google Maps va fi cel mai bun prieten al tau! Salvati noua adresa in telefon sau scrieti-o pe o bucata de hartie pentru a va asigura ca nu o uitati niciodata.
Daca intentionati sa utilizati transportul public pentru a ajunge la facultate, ar fi o idee buna sa stabiliti care trasee de autobuze (sau trenuri) sunt cele mai apropiate, astfel incat sa nu va aflati niciodata intr-o situatie in care nu puteti ajunge acasa in siguranta.

 

Am inteles ca ai dar nu te lauda!

Multi studenti transporta in jurul campusului articole scumpe si valoroase, cum ar fi laptop-uri, iPad-uri si telefoanelor de ultima genratie. Transportarea de electronice in valoare de mii de lei la vedere nu va va face decat o tinta pentru hoti. Nu este necesar sa faceti parada modei. Folositi-va de obiectele valoroase fix in maniera pentru care au fost create.

 

Utilizati incuietori si sisteme de securitate

Un studiu recent a aratat ca 48% dintre studenti nu blocheaza usa de la intrare in camera lor inainte ca toti sa mearga la culcare si 76% dintre acestia nu lasa lumini aprinse noaptea cand nimeni nu este acasa. Caminele (locuintele) studentesti au devenit, in esenta, o mina de aur pentru criminali pentru faptul ca reprezinta o sursa constanta de dispozitive tehnologice.
Daca blocarea usii de la intrare nu este suficienta pentru protectie, puteti achizitiona dispozitive de blocare, cum ar fi un dulap metalic cu incuietori, pentru a va asigura ca sunt protejate daca un intrus ar patrunde in camera.

 

Evitati sa mergeti singuri noaptea

Pentru multi studenti, trecerea la viata de student ar putea fi prima data cand vor trai intr-un oras mare si exista anumite riscuri care trebuie luate in considerare. Mersul pe jos acasa noaptea poate fi complet normal si sigur in unele orase si sate mici, insa intr-un orasmare, este mult mai sigur sa evitati acest lucru cu totul. Daca nu aveti un prieten cu care sa mergeti acasa, va recomandam sa luati un taxi sau un autobuz.

 

Mentineti-va confidentialitatea pe mediile sociale

Retelele sociale vor fi foarte utile atunci cand va deplasati la universitate, deoarece puteti pastra legatura cu prietenii de acasa si cu familia, precum si pentru a va conecta cu noii prieteni. Totusi, trebuie sa fiti constienti cand postati pe social media ca nu stiti cine altcineva ar putea sa se uite la profil.
In functie de setarile dumneavoastra, unele fotografii pe care le incarcati vor afisa si locatia pe care o aveti. Asigurati-va ca examinati setarile social media si dezactivati serviciile de localizare.


 
D.O. Security este un furnizor de incredere de solutii profesionale de securitate. Oferim pachete cuprinzatoare de securitate universitatilor si altor organizatii din sectorul public. Luati legatura astazi pentru a afla mai multe despre solutiile noastre de securitate.

 0269411758

 secretariat@dosecurity.ro