Sfaturi de securitate cand calatorim in orase mari

Indiferent daca alegeti sa calatoriti in Bucuresti, Timisoara, Iasi sau Londra ori Roma, aceste sfaturi sunt la fel de utile. Toate calatoriile in orasele mari vin cu mai multe riscuri asemanatoare pe care ar trebui sa le cunoasteti. Ganditi-va la asta. Orasele sunt zone mari, dens populate in care se afla poate milioane de oameni din toate categoriile sociale. De asemenea, ete tind sa fie destinatii turistice populare. In situatiile acestea pot aparea multe tipuri diferite de incidente, iar constinetizarea si pregatirea pentre ecestea va va mentine in siguranta.

Ramaneti doar in locuri publice

Daca este prima data cand vizitati un oras, asigurati-va ca ramaneti in locuri publice si bine iluminate. Nu va aventurati pe alei laturalnice care duc spre locuri inguste sau necunoscute. Daca hotii suspecteaza ca sunteti un turist cu cunostinte limitate despre oras, vor profita de acest lucru.

Protejati-va valorile

Hotii sunt perfect constienti de faptul ca majoritatea oamenilor vor purta un telefon inteligent cu ei. In acest sens, ar trebui sa le pastrati mereu ascunse vedereii. Daca aveti alte obiecte de valoare asupra dumneavoastra,cum ar fi laptop, tableta, bijuterii, ar fi mult mai sigur sa le pastrati in camera dumneavoastra de hotel.

Documentati-va temeinic

Faceti-va cercetarile despre zonele cu risc ridicat si fiti la curent cu ultimele tactici folosite de hoti. Veti fi uimiti de cate tehnici ingenioase sunt folosite in marile orase.

Transportul public.

Multe orase mari au sistem public de transport cum ar fi autobuze, tramvaie sau trenuri. Planificati-va traseul din timp. Orice oras mare are un site al operatorului de transport public unde va puteti face o planificare de calatorie.

Evitati sa priviti prea mult timp obiectivele turistice

In momentul in care admiram indelung o statuie, de exemplu, este clar ca nu suntem din zona, asadar nu cunoastem multe aspecte despre orasul respectiv. Acest lucru, rar trece neobservat de catre hoti. Mai bine ne intoarcem de mai multe ori la acelasi obiectiv, decat sa petrecem o jumatate de ora in acelasi loc.

Luati in considerare folosirea unei aplicatii de siguranta.

Exista multe aplicatii de siguranta personala disponibile, care va pot oferi un sentiment de securitate atunci cand vizitati un oras nou.

Evitati comportamentul suspect

Urmati-va instinctele. Daca observati un comportament suspect sau ceva ce va face sa va simtiti incomod, evitati acel ceva. Ramaneti in grupul vostru si tineti-va de planul stabilit. Daca intalniti un grup de oameni sau o situatie care va face sa va simtiti incomod, urmati-va instinctul si evitati-le

In Brasov, de exemplu, daca va aflati intr-o situatie potential periculoasa si vedeti in jur o echipa de interventie sau un agent de securitate D.O.Security nu stati pe ganduri. Mergeti direct si spuneti despre ce este vorba. Cu siguranta va vor putea ajuta si, in anumite situatii, acest lucru poate reprezenta singura dumneavoastra sansa.