Luminile de exterior, cheia securitatii afacerii dumneavoastra

Aproximativ 80% din numarul total al efractiilor au loc seara sau noaptea.

Acest lucru se datoreaza faptului ca hotii stiu ca este mult mai putin probabil sa fie vazuti sau identificati in intuneric. Ca atare, una dintre cele mai bune si mai eficiente masuri de securitate corporativa pe care o companie o poate pune in practica este iluminatul exterior.

Pe piata sunt disponibile mai multe tipuri diferite de sisteme de iluminat. Locatia afacerii dumneavoastra, nivelul de amenintare la care este supusa precum si bugetul pe care il aveti disponibil sunt factori care vor determina tipul de sistem care vi se potriveste cel mai bine. Tineti minte insa ca nimic nu se poate compara cu securitatea oferita de o firma de paza si protectie care va poate pune la dispozitie agenti de securitate care sa patruleze pe intreg perimetru.

 

Lumini de exterior cu senzor de miscare

Instalarea unor surse de lumina vor creste cu siguranta factura la energie electrica. Ca atare, poate doriti sa luati in considerare montarea unor lumini de securitate declansate de senzori de miscare. Spre deosebire de alte solutii de iluminat, acestea se aprind doar atunci cand detecteaza miscarea. Prin simplul fapt ca nu vor ramane aprinse toata noaptea, factura electrica ar trebui sa ramana in paramentri normali iar sediul afacerii dumneavoastra sa ramana in siguranta.

 

Lumini alimentate de panouri solare

O alta optiune, ecologica si rentabila este aceea de a ilumina perimetrul cu lumini alimentate de panouri solare. Deoarece acest tip de iluminat isi ia energia direct de la lumina soarelul, factura de energie electrica va ramane neschimbata. Astazi, aceasta metoda (a iluminatului alimentat de celule fotovoltaice) este incredibil de eficienta. Daca alegem si LED-uri de calitate, lumina oferita ne va permite sa recunoastem cu usurinta o persoana si de la 30-40 de metri. Si aceste surse de lumina nici nu sunt afectate de eventualele intreruperi de curent.

Lumini de tip Halogen

 La fel ca becurile cu incandescenta, lampile cu halogen utilizeaza un filament de tungsten si produc o lumina alba stralucitoare. Aceasta este, poate, cea mai populara metoda folosita pentru iluminatul suprafetelor mari. Lampile cu halogen sun disponibile intr-o serie mare de modele si sunt ideale pentru a ilumina parcari sau alte zone in aer liber.

Iluminatul exterior prin tuburi fluorescente (de tip neon)

Inventat in 1980, iluminatul fluorescent a revolutionat prin faptul ca era mult mai economic decat iluminatul clasic prin incandescenta. Acum este folosit, cel mai adesea pentru iluminatul birourilor. Becurile cu fluorescenta au durata de viata de pana la 10 ori mai mare decat a unui bec obisnuit si consuma cu ~75% mai putina energie electrica. Cu toate astea s-ar putea ca aceasta solutie sa nu fie cea mai potrivita, mai ales daca va aflati in proximitatea unei zone rezidentiale. Si asta pentru ca aceste surse de lumina scot un sunet specific care, pentru unii poate fi deranjant.

Iluminarea cu descarcare de intensitate ridicata

 Pentru unii dintre noi acest sistem de iluminare este total necunoscut. Va spunem ca este acelasi principiu pe care functioneaza farurile la masini, fie ca este vorba despre descarcare in gaze rare (xenon) sau nu. Acest tip de lampi cu descarcare in gaz pot reprezenta cea mai eficienta solutie de iluminat nocturn exterior. Consuma extrem de putina energie electrica si sunt foarte eficiente in a imprastia in jurul lor o mare “balta” de lumina.

Pe langa iluminatul perimetrului, o alta solutie eficienta (care poate merge mana in mana cu iluminatul) este semnarea unui contract de colaborare cu o companie de securitate care sa asigure servicii constante de paza si protectie. D.O. Security va poate veni in intampinare cu o gama variata de servicii si produse.