Impiedica furtul din magazine cu aceste 5 tehnici

Furtul din magazine este un fenomen vechi cu care multi comercianti care nu au sisteme de securitate montate se confrunta de ani de zile. Pierderile inregistrate, cumulate la nivel national sunt enorme. Pentru a ajuta comerciantii cu amanuntul sa isi reduca pierderile am enumerat (in calitate de firma de paza) o serie de pasi simpli pentru a preveni operatiunile de furt din magazine.

  1. Bun venit la fiecare client

Salutarea fiecarui client poate avea doua roluri. In primul rand clientii au tendinta de a deveni fideli acelor locuri unde au fost tratati bine, bagati in seama. Le-au lasat impresia ca sunt bineveniti si, cu siguranta, vor reveni. In al doilea rand demonstreaza potentialilor clienti-hoti, ca le acordati atentie si ca la un adica ii puteti identifica cu usurinta. De cele mai multe ori acest gest este suficient ca furtul sa fie descurajat. Frica cea mai mare a unui hot este aceea de a fi prins si de a se confrunta cu proprietarul.

  1. Pastrati magazinul ordonat

Dintr-un magazin aglomerat si dezordonat este mult mai usor de furat decat dintr-unul ordonat. Daca toate produsele sunt atent depozitate pe rafturi proprii, va fi foarte usor de identificat cand un produs este sustras. Un client de buna credinta va tine produsul la vedere pana ajunge la casa, in schimb ce un hot va deveni brusc agitat si va incerca sa doseasca produsul. Acest lucru va fi imediat vizibil daca magazinul este ordonat.

  1. Luati in considerare aspectul si designul magazinului dumneavoastra.

Desi sunt si hoti care au furat produsul si au fugit, majoritatea aleg sa ramana in magazin si sa ascunda obiectul sustras cat mai bine (intre hainele personale, in posete, etc). Pentru asta, de cele mai multe ori va cauta un loc mai ferit. Asigurati-va ca magazinul dumneavoastra nu le usureaza munca. Eliminati toate elementele care nu sunt necesare si care ar putea impiedica vizibilitatea (pereti falsi, oglinzi pozitionate in locuri gresite). Asigurati o lumina corespunzatoare in magazin. Faceti de asa natura incat sa nu se poata iesi decat printr-o poarta de verificare magnetica. Tineti o evidenta clara a produselor pe care clientii le iau la cabina de proba.

  1. Puneti semne si inscrisuri care sa descurajeze furtul.

Hotii de magazine cauta de obicei tinte fara aparare. De cele mai multe ori acestea sunt magazinele mici de cartier, buticuri si altele asemanatoare care nu dispun de resursele necesare pentru a se proteja in mod corespunzator prin instalarea unor sisteme de securitate. In unele magazine mari am vazut anuntuti de genul “HOTII DE MAGAZINE VOR FI ASPRU PEDEPSITI”. Iar acest gen de anunt chiar functioneaza. Asta inseamna ca poate functiona si la magazinele mici. Desi se poate sa nu se potriveasca neaparat cu estetica magazinului dumneavoastra, este un mijloc eficient de a tine hotii la distanta. Puteti pune aceste semne pe perete in dreptul unor camere de supraveghere, pentru ca, statistic, hotii privesc mult mai des spre sistemele de monitorizare decat clientii cinstiti.

  1. Angajarea unui agent de securitate.

Dintre toate, angajarea unui agent de securitate (sau o agentie de paza si protectie) este cel mai eficient mod de a reduce pierderile. Agentii de paza si protectie actioneaza ca un factor eficient de descurajare si de asemenea vor actiona rapid si eficient in cadrul unui furt. Prin monitorizarea atenta a magazinului agentii de paza pot identifica rapid toti cumparatorii suspecti, le vor monitoriza comportamemtul si, la nevoie ii vor retine. In plus, agentii de securitate pot asigura paza magazinului si pe timp de noapte, avand astfel o proprietate protejata 24/7.

Contacteaza-ne acum daca vrei sa afli cum te putem ajuta pentru a-ti asigura siguranta magazinului tau. DO Security iti sta la dispozitie cu o echipa de profesionisti si cu o gama variata de sisteme de securitate.