Iata cum sa iti pastrezi siguranta locuintei de sarbatori

In preajma vacantelor sau a sarbatorilor avem atat de multe de facut incat poate fi usor sa uitam ca siguranta ar trebui sa ramana o preocupare principala acasa, la locul de munca sau oriunde ne-am afla. Sarbatorile nu sunt un motiv sa uitati de siguranta sau de implementarea unor sisteme de monitorizare video (prin care puteti urmarii de la distanta ce se intampla, de ex.). Putina statistica:

  • 1 din 3 incedii provocate in preajma sarbatorilor de iarna este provocat de probleme electrice
  • 1 din 4 incendii provocate in preajma sarbatorilor de iarna este provocat de o sursa de caldura pusa prea aproape de Bradul de Craciun
  • Decembrie este luna cu cele mai multe incendii de locuinte
  • Tot decembrie este luna cu cele mai multe incendii provocate de lumanari si artificii

Din respect pentru clientii nostri, care ne sunt si prieteni, D.O Security a adunat cateva sfaturi utile care va pot ajuta sa faceti din sezonul sarbatorilor de iarna un moment sigur si fericit

Decoratiunile

-Nu utilizati lumanari aprinse langa copaci, crengi, draperii sau alte elemente inflamabile

-Cand folositi spray-uri pentru decoratiuni, cititi cu atentie instructiunile. Inhalarea acestor substante pot irita destul de grav plamanii si caile respiratorii

-Multe dintre plantele folosite la confectionarea decoratiunilor sunt otravitoare. Nu le lasati la indemana copiilor

-Bradutii de Craciun plasati-i departe de seminee, radiatoare sau alta sursa de caldura.

-Evitati plasarea de ornamente inflamabile acolo unde copiii mici sau animalele de companie pot ajunge la ele.

-Daca alegeti sa folositi un bradut artificial (si chiar va incurajam sa o faceti), va sfatuim sa alegeti unul care are, printre altele, ca norma de securitate si rezistenta la foc.

-Luminitele de Craciun sunt facute sa fie montate afara sau in interior. Nu montati luminite de interior in exterior sau invers.

-Verificati toate cablurile si toti conectorii electrici.

- Nu rulati niciodata cabluri cu curent sub covoare, in jurul picioarelor de mobilier sau langa alte obiecte inflamabile.

-Opriti luminitele cand mergeti la somn sau cand nu sunteti acasa.

-Nu lasati niciodata lumanari nesupravegheate. Stim ca nu este la fel de romantic, dar, ori de cate ori se poate, folositi varianta lor electronica care pot oferi o lumina la fel de calda (cu tot cu jocul de umbre eferent) fara sa existe pericolul incendierii locuintei

Locuinta

Nu uitati ca sezonul sarbatorilor de iarna este unul vanat intens de hotii de locuinte

Incuiati usile ori de cate ori plecati din locuinta

Inchideti bine toate geamurile locuintei atunci cand mergeti la somn

Activati alarma locuintei ori de cate ori plecati, chiar si pentru o scurta perioada de timp.

Iluminati corespunzator locurile intunecoase

Asigurati-va ca sistemul de securitate functioneaza.

 

Vehicule

Verificati elementele precum franele. Bujiile, bateriile si anvelopele.

Fiti pregatit pentru o situatie de urgenta pe sosea, avand asupra dumneavoastra un “kit de supravietuire” care sa contina (lanterna, baterii suplimentare, triunghi reflectorizant, busola, trusa de prim ajutor, razuitoare de gheata, apa, ceva alimente neperisabile, fructe uscate si dulciuri.

 Amintiti-va ca siguranta este o prioritate pe tot parcursul anului nu doar in preajma sarbatorilor. De grija unor probleme enumerate mai sus va putem scapa noi daca alegeti sa colaborati cu D.O Security, prin montarea unor sisteme de securitate sau monitorizare video, dar pentru restul, trebuie sa aveti grija dumneavoastra.