Firma de paza vs Proprii angajati agenti de securitate

Ai o afacere prospera si ai ajuns in punctul in care ai realizat ca este nevoie de securitate pentru afacerea ta, insa nu te-ai decis daca sa contractati o firma de paza, sau sa angajezi proprii agenti de securitate. Desigur, ambele solutii prezinta atat avantaje cat si dezavantaje si ambele genereaza o serie de costuri. Insa, alegand colaborarea cu o firma de paza se poate dovedi mai rentabila pe termen lung.

Citeste in continare sa afli motivele.

 

Procesul de angajare

Indiferent de postul pe care doresti sa il ocupi in cadrul companiei tale, intregul proces de angajare poate fi lung si costisitor. De la postarea anuntului de angajare si promovarea acestuia, selectarea candidatilor, timpul petrecut cu interviurile, toate acestea presupun alocarea unor resure materiale, financiare si umane pentru gasirea agentilor de securitate care indeplinesc partial sau in totalitate cerintele de angajare si care sa aiba pregatirea necesara pentru indeplinirea atributiilor.

Remuneratia

Daca alegi sa ai proprii angajati agenti de securitate, trebuie sa iei in calcul toate costurile pe care le ai cu salariile, taxele si impozitele aferente salariilor si alte sporuri pe care trebuie sa le platesti. O firma care furnizeaza astfel de servicii de paza si protectie, in schimb, va gestiona toate aceste costuri, iar tie nu-ti ramane decat sa platesti valoarea pe care ai negociat-o in contract.

Concediul legal

Angajatii cu norma intreaga au nevoie de timp liber sub forma de concediu. Firma de paza se ocupa de concediile agentilor de securitate, fara ca tu sa te preocupi cu gasirea unei persoane pentru acoperirea angajatului aflat in concediu, sau chiar cu plata orelor suplimentare ale agentilor care suplinesc tura colegului aflat in concediu.

Training

Noii angajati au nevoie de training inainte de a-si incepe activitatea. Indiferent ca este propriul angajat, sau subcontractat printr-o alta firma, vor fi intotdeauna costuri asociate cu trainingul personalului.

Furnizorul de servicii de securitate isi asuma toate costurile cu trainingul, iar tu platesti doar suma stabilita in contract.

Uniforma si echipamentul

Odata ce ai angajat agentii de securitate, vei avea nevoie de uniforme, incaltaminte si echipament adecvat activitatii de paza. Asta inseamna ca firma ta va avea costuri cu achizitionarea acestora pentru fiecare agent in parte. Firma de paza, in schimb, se va asigura ca agentii sa se prezinte la post, complet echipati, fara niciun cost suplimentar.

 

Angajarea agentilor de securitate vine cu multe costuri atasate, unele poate nu atat de evidente la prima vedere. In timp ce tarifele de prestari servicii de paza si protectie pot varia de la un furnizor la altul, acestea, odata stabilite si acceptate prin semnarea unui contract, vor ramane aceleasi pentru toata perioada de valabilitate al contractului.

Si bineinteles, exista si un beneficiu suplimentar asocierii cu un furnizor de securitate: sunt experti in domeniu 😊

 

Daca doresti sa afli mai multe despre contractarea unui furnizor de securitate, apeleaza cu incredere la D.O Security la numarul de telefon 0268411758, pe email la secretariat@dosecurity.ro, sau ne poti vizita la sediul nostru pe strada Nicolae Titulescu, nr. 2, in incinta Carpatex.