Cum să vă testați singur sistemul de alarmă

Inspecția și testarea periodică și la timp a tuturor sistemelor de securitate sunt obligatorii pentru a vă asigura că toate acestea sunt în stare bună de funcționare. Atunci când testați periodic sistemele de securitate de la domiciliu, cum ar fi camerele de supraveghere, sistemele de alarmă, sistemele de protecție împotriva incendiilor, detectoarele de fum și căldură etc., puteți identifica problemele din timp și puteți remedia defecte. Păstrarea în bună funcționare a tuturor acestor sisteme de securitate este esențială pentru securitatea completă a locuinței dumneavoastră.

În cele mai multe cazuri, inspecția și testarea sistemelor de securitate este ușoară și o puteți face pe cont propriu. Dacă nu sunteți sigur cum să vă testați sistemele de securitate, ați ajuns la articolul potrivit. În cele ce urmează, vă vom sfatui cum să vă testați sistemele de securitate singuri.

Testați senzorii de mișcare și sistemele de alarmă

Dacă sistemele de securitate  de la domiciliu sunt conectate la serviciile de monitorizare, asigurați-vă că  informați înainte de a începe testul. Închideți toate ușile și ferestrele și activați detectoarele și / sau sistemele de alarmă. Deschideți fiecare ușă și fereastră care are un senzor atașat. Așteptați 3-5 secunde, apoi închideți-le. Alarma va suna. Nu vă opriți din testare până când nu sunt verificați toți senzorii. Dacă alarmele nu sună sau senzorii nu se activează, sistemul de securitate are probleme. Dacă funcționează bine după testarea fiecărui punct de intrare și ieșire, sunați la serviciul de monitorizare și informați-i că ati terminat sesiunea de teste.

Testați camerele de securitate de la domiciliu

Camerele de securitate pe care le aveți ân casă nu sunt numai predispuse doar la daune fizice. Se poate întâmpla, de asemenea, ca acestea să poată fi hack-uite, astfel încât un infractor să poată intra în rețeaua de securitate a locuinței. Pentru a vedea dacă sistemele de monitorizare nu prezintă daune fizice, puteți verifica imaginile de supraveghere de pe telefonul mobil (dacă telefonul este conectat la cameră) sau pe ecranul de monitorizare. Dacă imaginile sunt clare și luminoase, fără nici o perturbare sau distorsiune, camerele dvs. funcționează perfect.

Detectarea faptului că rețeaua decamere a fost hack-uita este ușor dificil, dar nu imposibil. Observați cu atenție camerele dumneavoastră de luat vederi și observați dacă acestea se mișcă. De asemenea, dacă vedeți că LED-urile de pe camere luminează intermitent la întâmplare, reporniți computerul la care sunt conectate camerele video. Dacă LED-urile luminează intermitent din nou, camerele dvs. pot fi hack-uite.

Majoritatea experților în securitate sugerează să vă testați sistemele de securitate de la domiciliu o dată pe săptămână (sau chiar de două ori) pentru a vă asigura o securitate completă. De asemenea, puteți să efectuați o sesiune de inspecție la domiciliu cu D.O. Security, chemând experții noștri în domeniul securității la domiciliu, dacă nu doriți să testați componentele pe cont propriu. Profesioniștii noștri au instrumentele potrivite și uneltele esențiale pentru a se asigura că alarmele de acasă, senzorii, sistemele de protecție și camerele CCTV sunt în parametri optimi funcționării.