Cum alegi camera de supraveghere intr-un mod corespunzator?

Tipuri de camere de supraveghere

Sistemul de supraveghere video este cea mai buna solutie de monitorizare in timp real a evenimentelor din interiorul si exteriorul locuintei personale sau afacerii dumneavoastra in momentul in care nu sunteti prezent in locatiile respective.

Camerele de supraveghere au un rol extrem de important si anume sa descurajeze producerea infractiunilor si totodata ajuta organele de politie la identificarea infractorilor si recuperarea bunurilor, in cel mai scurt timp posibil, datorita imaginilor inregistrate de catre sistemul de supraveghere.

Tehnologia camerelor de supraveghere a evoluat la un nivel la care acestea nu doar realizeaza o supraveghere de ansambu a obiectivelor, zonelor, evenimentelor, ci pot capta cele mai relevante detalii, fapt pentru care in momentul de fata, daca ar fi sa alegeti o camera de supraveghere pentru casa sau afacerea dumneavoastra, cu siguranta ati fi coplesit de cate caracteristici si specificatii tehnice trebuie sa tineti cont pentru a face alegerea potrivita.

In continuare va prezentam tipurile de camere de supraveghere existente la momentul actual pe piata si cateva cuvinte despre acestea pentru a va ajuta sa decideti care este cea potrivita pentru dumneavoastra.

 

1. Camere de supraveghere cu infrarosu (IR)

    camera supraveghere infrarosu IR    

Acest tip de camera este foarte cunoscut pentru imaginile video pe care le reda, la o rezolutie destul de mare in timpul zilei. In conditii de iluminare scazuta, sau fara lumina, acestea sunt de preferat. Este capabila sa lumineze zona pe care o supravegheaza, prin trecerea automata de la culoare, la alb-negru. Iluminatoarele cu infrarosu se aprind si va permit sa vedeti imaginile mult mai clar decat cu ochiul liber in situatii de luminozitate scazuta sau chiar fara lumina.

Camerele cu infrarosu sunt rezistente la intemperii, dar si la temperaturi ridicate si scazute fara a necesita o carcasa de protectie suplimentara.

 

2. Camere DOME si BULLET

     camera de supraveghere DOME   

Camerele DOME, cunoscute si sub denumirea de “cupole” pot fi de mai multe tipuri: cupole infrarosu, cupole de interior, cupole pentru exterior, cupole rezistente la vandalism si cupole cu PTZ (pan tilt zoom controllable), avand capacitatea de rotire 360°.

Camerele DOME “afumate” clasice, ofera chiar un nivel mai ridicat de securitate, deoarece datorita capacului afumat este foarte greu de a vedea in ce directie este indreptata camera. Totodata, aceasta nu afecteaza calitatea imaginii video. Ele pot fi folosite atat pentru interior cat si in exterior cu o carcasa de camera.

         camera supraveghere bullet

Camerele de supraveghere de tip BULLET face referire la forma alungita si cilindrica a acestea. La fel ca si camera DOME, acestea pot fi folosite atat pentru interior cat si exterior datorita gradului ridicat de protectie la intemperii.

 

3. Camerele BOX

      camera supraveghere box  

Acestea sunt recunoscute pentru calitatea superioara a imaginii pe care o redau, fiind folosite adesea in banci, supermarket-uri, hypermarket-uri, etc.

Lentilele camerelor pro box pot fi schimbate in functie de unghiul de vizualizare si zoom. Unele sunt supranumite si camere de zi/noapte datorita faptului ca, asemenea camerei cu infrarosu, pot trece de la culoare in timpul zilei, la alb-negru in conditii de luminozitate scazuta sau chiar fara lumina. De altfel, cu cat este mai scazuta lumina, cu atat vede mai bine camera.

Diferenta dintre camerele pro box si cele cu infrarosu, este ca cele din urma sunt considerate camere de noapte, adica nivelul de luminozitate este 0. Daca sunteti interesati mai mult de calitatea video din timpul zilei, atunci cel mai bine ati opta pentru o camera pro box.

 

4. Camerele de supraveghere cu functie de Pan/Tilt/Zoom (PTZ)

       camera supraveghere ptz

Adica, mai pe romaneste spus, are capacitatea de a se misca sus, jos, stanga, dreapta, filmeaza o suprafata mult mai exitinsa, din mai multe unghiuri si se poate focusa pe un anumit punct, de la o distanta foarte mare. De asemenea, ele pot fi controlate prin telecomanda la distanta, printr-un program software sau joystick.

De accea astfel de camere sunt folosite des in casino-uri, in aeroport sau marile centrele comerciale.

Acum, ca stiti ce tipuri de camere de supraveghere sunt, trebuie sa va mai spunem ca ele pot fi conectate prin cablu, sau wireless. Camerele de supraveghere video conectate prin cablu sunt mai diverse si ofera o calitate video mult mai buna. Cele wireless pot fi oarecum inselatoare, deoarece trebuie sa fie alimentate la locatia camerei. In plus, au nevoie de o linie de vedere fara obstacole ceea ce reprezinta adesea o problema.

Fiabilitatea si calitatea video sunt principalele motive pentru care ar trebui sa folositi camerele de supraveghere cu fir. Acestea sunt alimentate la locatia DVR de un singur cablu. Cu acelasi cablu conectat la DVR puteti alimenta mai multe camere de supraveghere.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii cu privire la camerele de supraveghere, specialistii nostri va stau la dispozitie la numarul de telefon 0268411748 sau ne puteti scrie un email la adresa secretariat@dosecurity.ro.