Ce trebuie sa stiti despre noul Coronavirus (COVID-19)

Conform informațiilor oficiale eliberate de către Ministerul Sănătății până la data de 20 martie, situația din România se prezintă astfel:

  • 308 persoane confirmate cu virusul COVID-19 – 31 dintre acestea vindecate și externate
  • 4.044 persoane în carantină
  • 45.432 persoane izolate la domiciliu sub monitorizare medicală

La nivelul Uniunii Europene, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franța, Germania, Spania și Marea Britanie.

 

Sursă info: https://www.ms.ro/2020/03/20/buletin-informativ-20-03-2020/

 

Recomandări de conduită socială

 

În public

1. Evitați zonele aglomerate. Dacă interacționați cu un număr mare de persoane NU vă atingeți fața (ochii, nasul gura) cu mâinile.

2. Feriți copiii de locurile de joacă.

3. Folosiți pe cât posibil rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate. Păstrați o distanță de 1,5 m față de celelalte persoane. Pentru distanțele mai mici, încercați să folosiți bicicleta, trotineta electrică, fie mersul pe jos.

4. În cazul în care utilizați transportul în comun încercați să nu stați față în față cu alte persoane. După folosirea transportului în comun igienizați-vă bine mâinile.

5. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți. Picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

6. Optați pentru plata cu cardul. Virușii se transmit într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor.

7. Folosiți mănuși sau șervețele de unică folosință atunci când atingeți suprafețe care sunt folosite în mod frecvent și de alte persoane (balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces, etc.).

8. Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav și prezentați simptome de ruse, strănut, pentru a-i proteja pe ceilalți. Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

9. Evitați contactul direct și igienizați-vă bine mâinile când reveniți la domiciliu.

 

La domiciliu sau la locul de muncă

1. NU intrați în contact direct cu membrii familiei decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniți la domiciliu.

2. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool. Dezinfectanții chimici ce pot ucide virusul suntcei care conțin clor, înălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic și cloroform.

3. Este recomandată folosirea prosoapelor de hârtie pentru a vă șterge pe mâini.

4. Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care vă desfășurați activitatea.

5. Nu beți lichide din aceeași sticlă/pahar cu alte persoane și nu folosiți aceleași tacâmuri.

 

Protejați-i pe cei din jur, nu-i expuneți

              Potrivit statisticilor, persoanele în vârstă cu multiple afecțiuni asociate (ex. Diabet, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, cancer) sunt mai vulnerabile în cazul infectării cu COVID-19.

              În Italia, până la 9 martie, mai mult din jumătate din cazurile de infecție s-au înregistrat la persoanele de peste 65 de ani. Aproximativ 90% din decese au survenit la pacienții de peste 70 de ani.

              În cazul tinerilor și al copiilor a fost înregistrată cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus, respectiv 1,4%.

 

Atenție!

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că persoanele care primesc pachete din China nu se supun niciunui risc de a se contamina cu noul virus. Acesta nu trăiește mult timp pe suprafețe. Până în prezent, nu există nicio dovadă că produsele produse în China pot transmite COVID-19.

Animalele de companie nu transmit coronavirus. Până la acest moment nu există dovezi că animalele de companie pot fi infectate de virus. În orice caz, este recomandat să vă spălați mâinile cu apă și cu săpun după ce intrați în contact cu animalele de companie.

Nu luați medicamente antivirale sau antiviotice decât în cazul în care vă prescrie medicul. COVID-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

 

Vă rugăm ca în cazul în care ați intrat în contact cu o persoană infectată, să anunțați autoritățile competente și implicit dați de știre și la locul de muncă.

 

În această perioadă, ne mobilizăm pentru a le putea oferi tuturor agenților de securitate din efectivul nostru de pază la obiective și implicit echipajele de intervenție specializată toate informațiile necesare și implicit mănuși, măști, etc, pentru a putea lua măsurile de preventie necesare.

Toate căile de comunicare ne sunt deschise pentru a soluționa orice problema aveți și pentru a găsi o soluție comună pentru a ne asigura că virusul nu este transmis mai departe.

Pentru orice alte informații vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0268411758 sau prin email la adresa secretariat@dosecurity.ro