Cauzele unei alarme false

Există mai multe motive pentru a instala un sistem de alarmă la domiciliu. Acesta informează imediat autoritățile despre situații, astfel încât acestea să poată lua măsuri corective sau preventive imediate. Cu toate acestea, există momente în care o alarmă falsă este declanșată din anumite motive. În afară de pierderea timpului unei companii de securitate, de cele mai multe ori va trebui să plătiți o amendă în caz de alarmă falsă. Prin urmare, pentru a vă asigura că nu sunt generate alarme nefondate, ar trebui să fiți conștienți de cauzele declanșatoare. Iată câteva motive pentru care se declanșează o alarmă falsă și cum le puteți preveni.

Erori umane

Erorile umane sunt considerate a fi principalul motiv pentru o alarmă falsă. Aceste erori umane includ:

1. Manipularea necorespunzătoare a panourilor de alarmă.

2. Copiii declanșează în mod greșit alarma.

3. Cazul în care alarma este armata și nu sunt închise toate ușile și ferestrele.

4. Prietenii și membrii familiei pornesc din greseală alarma.

 

Asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt in pozția  corespunzătoare în momentul armării unei alarme, astfel încât să nu o declanșeze din greșeală. De asemenea, puteți să vă asigurați că alarmele sunt plasate într-o locație inaccesibilă copiilor.

 

Plasarea necorespunzătoare

Plasarea corectă a alarmei este extrem de importantă. Dacă monați alarma detectoare de fum sau căldură în apropierea bucătăriei, atunci există șanse sporite de a declanșa o alarmă falsă. De asemenea, ar trebui să amplasați alarma într-o locație departe de praful nedorit, deoarece și acesta ar putea fi de asemenea o cauză a unei alarme false.

 

Echipamente defecte 

Când cumpărați un sistem de alarmă, trebuie să vă asigurați că funcționează eficient. Când achiziționați echipament defect, acesta poate duce la interferențe aleatorii și automat la alarme false. De exemplu, un senzor defect de sticlă poate lua în considerare sunetului puternic de televizor ca motiv pentru a porni alarma. Prin urmare, asigurați-vă că cumpărați un sistem de alarmă de la un furnizor de servicii de securitate fiabile, cum ar fi D.O. Security.

 

Echipamente învechite

Adesea folosim sisteme de securitate pentru perioade lungi de timp. Dacă sistemul nu este schimbat la ieșirea din garanție, devine depășit și necesită reparații și modificări pentru ca acesta să funcționeze corect. Poate fi necesar să schimbați bateriile sau să înlocuiți detectoarele. Când nu reușim să facem acest lucru, sistemele invechite pot provoca o alarmă falsă și pot duce la o intervenție nedorită a autoritățilo. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă asigurați că toate echipamentele depășite sunt înlocuite. În acest scop, verificați manualul de utilizare pentru a vedea când sistemul de alarmă trebuie înlocuit.

În afară de motivele menționate mai sus, programul de mentenanță neregulat poate avea ca rezultat o alarmă falsă. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că întreținerea sistemelor de alarme se face la timp. Puteți contacta o companie de securitate precum D.O Security, deoarece vă poate ajuta să instalați tipul corect de alarme de securitate și va ofera, de asemenea, serviciul de mentenanță la timp.