Cateva tipuri de evenimente pentru care aveti nevoie de o securitate sporita

Indiferent de tipul de eveniment pe care il planificati, aveti datoria de a va asigura ca participantii sunt mereu in siguranta. In functie de natura evenimentului, procedurile de siguranta difera foarte mult.

Asadar, aveti nevoie sa contractati o fima de paza care sa va asigure securitatea evenimentului, sau nu? In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva tipuri de evenimente si ce rol poate avea o companie de securitate profesionala in mentinerea sigurantei acestora.

Concerte si festivaluri.

Cu un public de sute sau mii de oameni pericole precum strivirea si ranirea participantilor datorita imbulzirii fie intre ei, fie in structuri fixe, comportament agresiv al unor participanti sau chiar a artistilor (catararea pe echipamente, aruncatul cu obiecte in public, etc). Toate acestea pot reprezenta pericole si amenintari reale.

Si alegerea spatiului pentru desfasurarea evenimentului poate prezenta unele riscuri, mai ales daca acesta se desfasoara in aer liber. Dintre acestea amintim alunecarea sau impiedicarea in zonele mai putin iluminate, acumularea de deseuri in zonele de evacuare, circulatia autovehicolelor pe acelasi drum pe care il folosesc si participantii, structuri care pot impiedica circulatia sigura (garduri sau bariere. La acestea se pot adauga eroarea echipamentelor sau riscul de incendiu.

Cu exceptia cazului in care organizati un concert privat foarte mic (10-30 persoane) contractarea unei firme care sa asigure paza evenimentului poate reprezenta o necesitate. Acest lucru va scadea considerabil riscurile la care sunt expusi participantii.

 

Nuntile

Siguranta la nunti

Am mai scris si aici pe larg despre securitatea unei nunti asa ca doar vom prezenta in mare.

Nuntile, prin definitie sunt evenimente menite sa fie vesele si pline de buna dispozitie. Nimeni nu isi doreste sa aiba parte de intamplari neplacute la un eveniment de acest gen. Dar indiferent ca ne place sau nu, au si un potential destul de mare de a o intorsatura neplacuta

Acestea pot porni de la consumul excesiv de alcool, care va duce la manifestari menite sa ii deranjeze pe ceilati participanti. Si alimentatia poate crea ceva probleme daca nu este proaspata sau daca nu contine, la vedere, lista de alergeni.

Angajarea unei companii particulare de paza si protectie poate reprezenta cea mai buna solutie pentru paza evenimentului dumneavoastra. Aceasta se poate ocupa ca totul sa decurga conform planului (mai putin partea cu alimentatia). Aceasta se poate ocupa, prin agenti de securitate, de siguranta bagajelor si a garderobelor, de monitorizarea persoanelor care patrund in incinta, astfel incat sa nu apara musafiri nepoftiti si asa mai departe. Contractarea unei firme de securitate poate reprezenta cea mai buna solutie in acest caz si va asiguram ca va va scapa de multe griji inutile.

 

Petreceri private.

 

Fie ca este vorba de o simpla zi de nastere, de un majorat, de o petrecere a burlacilor sau de orice alt eveniment de gen, stim cu totii ca o petrecere privata poate oricand sa scape de sub control.

Poate ca in prima faza veti avea in vedere doar contractarea unei firme de catering, gasirea unui DJ si inchirierea unor mese. Dar ar fi bine sa treceti pe aceasta lista si asigurarea securitatii. Merita din plin. Daca alegeti sa contractati o firma de securitate privata care sa asigure paza evenimentului dumneavoastra atat participantii cat si proprietatea dumneavoastra se vor afla in deplina siguranta.

Tineti cont si de faptul ca daca petrecerea privata se desfasoara intr-o zona rezidentiala nu veti mai avea voie sa faceti zgomot dupa ora 23:00. In caz contrar riscati sa primiti o amenda.

 


Evenimente corporate si conferinte

 

In cadrul acestor tipuri de evenimente incidentele sunt rare. Dar, cu toate acestea este de preferat sa nu riscati. Prezenta in sala a unor agenti de securitate poate conferii participantilor dumneavoastra o senzatie de confort si siguranta. Mai ales daca in lista dumneavoastra de invitati sunti inclusi si oameni de afaceri de top sau politicieni.

Agentii de securitate vor putea ghida participantii spre locurile lor, sa tina o evidenta clara a celor prezenti, sa ii inlature pe cei neinvitati, sa ajute la planificarea procedurilor de evacuare in caz de necesitate.

Totusi, unele dintre cele mai intalnite cauze care pot perturba un eveniment  de acest gen este aceea a protestelor sau demonstatiilor. Daca cei care organizeaza au fost implicati recent intr-o controversa publica, activistii pot viza evenimentele acestora pentru a le perturba si a-si face auzite opiniile. Desi, in majoritatea cazurilor, aceste activitati reprezinta o amenintare fizica mica la adresa participantilor, decizia de a inchiria agenti de paza de la o firma de securitate poate ajuta la pastrarea lucrurilor sub control.

 

Evenimente sportive

 

Fie ca este vorba de un maraton sau de un meci de fotbal, cu mase de fani entuziasmati, orice eveniment sportiv are nevoie de proceduri de siguranta adecvate. Din pacate, in trecut s-au produs tragedii mari la marile evenimente sportive, multe dintre acestea putand fi evitate.

Pentru a va sigura ca evenimentul dumneavoastra este unul sigur, este important sa aveti strategii corespunzatoare de gestionare a incidentelor si a riscurilor, precum si politici serioase cu privinta la sanatate si siguranta, conforme cu legislatia in vigoare.

Agentii de securitate pot ajuta la controlul multimii, la descurajarea criminalitatii, la difuzarea si retinerea persoanelor violente (de exemplu huliganii), la securitatea statica, la supravegherea monitoarelor legate la camerele de filmat si la serviciile de urgenta. D.O Security poate oferi, de asemenea, consultanta si asistenta in ceea ce priveste toate aceste aspecte enumerate mai sus.

Evenimentele sportive ar trebui sa fie distractive pentru toata lumea. Pentru a impiedica lucrurile sa scape de sub control este esential ca cei care organizeaza astfel de evenimente sa poata asigura paza si securitatea acestora.