Cateva metode simple prin care va puteti asigura securitatea unui santier de constructii

Potrivit unui studiu realizat de un nume sonor din domeniul asigurarilor, de pe santierele de constructii care nu sunt dotate cu sisteme de securitate, sunt furate anual echipamente (excavatoare, compresoare, compactoare, macarale sau materiale de constructii) in valoare de peste 80 de milioane de euro (studiu realizat pe mai multe tari din Europa). Acest fapt a condus la ridicarea costurilor aditionale (inchirierea unor alte utilaje cu tot cu personalul deservit, pierderea contractelor datorita nerespectarii termenelor si cresterea politei de asigurare) de aproape un miliard de euro pe an.

Pentru a va ajuta sa va feriti de neplaceri ne-am gandit la cateva sfaturi care, puse in practica intr-o maniera corecta, va pot scapa de multe neplaceri.

 

Iluminati-va santierul

Nimic nu atrage hotii mai mult ca o tinta aflata intr-un loc intunecat. Un hot care opereaza in intuneric, pe langa faptul ca isi va desfasura nestingherit activitatea, va fi si greu de prins. Hotii se feresc sa se apropie de locatiile in care pot fi identificati. Iluminarea corespunzatoare a santierului de constructii este unul dintre cele mai bune mijloace de aparare impotriva hotilor si a vandalilor.

Instalati camere de filmat

 Un sistem video va actiona cu siguranta ca un factor major de descurajare pentru potentialii hoti. In cazul in care un hot mai temerar totusi se incumeta sa intre in perimetrul securizat, va permite sa il observati in timp real si sa actionati cu promptitudine.

Asigurati securitatea perimetrului

Buna delimitare a perimetrului santierului de constructii este unul dintre cele mai importante elemente de securitate. In functie de cat timp va functiona santierul, unde este localizat si ce echipamente sunt stationate in interiorul acestuia putem opta pentru un gard din plasa, placi din tabla sau beton, sarma ghimpata sau senzori de perimetru. O buna securitate a perimetrului va descuraja hotii si va face intrarea in santier mult mai grea.

Puneti marcaje care sa descurajeze hotii

Hotii nu vor sa fie prinsi. Cu cat sansele de a fi prinsi sunt mai mari, cu atat ei sunt mai cu bagare de seama si scad sansele ca acestia sa se incumete la un furt. Asadar, pune marcaje care sa indice faptul ca santierul dumneavoastra este securizat. Aceste placute informative le puteti pune atat in jurul santierului cat si pe obiectele care pot fi furate.

Angajeaza o firma de securitate

Un bun furnizor de servicii de securitate va evalua amplasamentul si va crea o solutie de securitate personalizata, creata exact pentru satisfacerea nevoilor specifice. In ceea ce priveste securitatea santierului, aceasta poate include, in functie de multi factori, o combinatie de agenti de paza statici si mobili, securitate si control acces la portile de intrare, garduri de securitate, instalare sisteme de securitate si monitorizarea acestora si multe altele.

Apeleaza cu incredere la serviciile DO Security si, cu siguranta, vom gasi cea mai buna solutie de securitate pentru santierul dumneavoastra de constructii.