Care sunt riscurile la care te expui prin neverificarea periodica a sistemelor de securitate

Neefectuarea verificarii periodice a sistemului dumneavoastra de securitate poate sa duca la o serie de probleme din punct de vedere al functionalitatii aparaturii, dar si probleme de natura legala.

Odata instalat sistemul de securitate, este indicat sa se efectueze mentenanta echipamentului astfel evitand:

  • Declansarea unor alarme false ale sistemelor pe care le detineti
  • Inregistrarea partiala, neclara sau pierderea de date ale evenimentelor pe care acestea le inregistreaza
  • Nefunctionarea intregului sistem de securitate din cauza defectarii unor componente, fara sa fie raportate erori
  • Blocari nedorite ale accesului in momente importante
  • Neconformarea cerintelor impuse de Legea 333/2003
  • Nerespectarea articolului 94 care poate atrage dupa sine amenzi cuprinse intre 2000 si 5000 de lei
  • In cazul unor situatii nefericite, imaginile video pot fi deteriorate, putand astfel fi response de catre entitatile legale/juridice

Mentenanta sistemului de supraveghere va ajuta sa preintampinati eventualele defectiuni, prelungiti durata de viata a echipamentului, aftfel beneficiati de o functionare optima si la capacitate maxima a echipamentului si de asemenea va reduceti costurile cu reparatiile sau inlocuirea sistemului de securitate.

 

Ce presupune mai exact mentenanta acestor sisteme de securitate?

Echipajul tehnic realizeaza o serie de teste de functionalitate de tipul unor simulari de intrare prin efractie pentru a verifica intregul echipament: acumulatorii si sursele de alimentare, senzorii, conexiunile si cablurile catre senzori si camerele de filmat, sirenele si dispozitivele aditionale si sunt verificate unghiurile vizuale ale camerelor de supraveghere.

Asadar, daca in momentul in care cititi acest articol, nu va puteti aminti cu exactitate cand ati efectuat ultima mentenanta al sistemului dumneavoastra de securitate, va sfatuim sa o programati cat de curand!

 

Apelati cu incredere la specialistii nostri pentru mentenanta sistemelor dumneavoastra.

D.O Security va asigura serviciul de mentenanta al sistemelor de supraveghere video, sistem de antiefractie, sisteme de control acces, sistem pontaj automat, sistem interfonie/videointerfonie si echipamente pentru automatizari.

 0268411758

 secretariat@dosecurity.ro