Argumente Pro și Contra sistemelor de monitorizare video

Supravegherea video nu mai este un concept străin. Când George Orwell a descris o lume în care toată lumea este monitorizată constant, în romanul său "1984", supravegherea video era un fenomen nou, futurist si necunoscut. Dar astăzi, întâlnim camere video instalate aproape peste tot; de la bănci, școli, mall-uri, lifturi până la apartamente rezidențiale. Este aproape ca și cum suntem mereu urmăriți. Având asta  în vedere este normal să existe atât argumente pro cât și contra în utilizarea sistemelor de monitorizare video. D.O.Security a încercat să le amintească, in mare, pe toate.

Argumente pro

Este de la sine înțeles că sistemele de monitorizare video permit supraveghetorilor să monitorizeze mai multe locații în același timp printr-un singur ecran. Sistemele de monitorizare video înregistrează evenimente non-stop. O proprietate care este bine monitorizată cu sisteme de monitorizare video este mai puțin probabil să fie atacată de hoți și vandali. În cazul unui infractor, vederea unei camere video la locația respectivă îl va face să-și schimbe planurile de a fura ceva de acolo. Un alt avantaj al sistemelor noastre de monitorizare video este că puteți obține și un feed live al înregistrărilor video de pe telefonul mobil. Această caracteristică unică este numită "monitorizare la distanță", care vă permite să păstrați ‘’un ochi” asupra locației chiar și atunci când sunteți departe de aceasta.

Argumente contra

Un dezavantaj major al utilizării sistemelor de monitorizare video este că acestea sunt statice. Acest lucru dă naștere unor așa-zise puncte oarbe (ascunse vederii). Un loc nevăzut este un loc în care sistemul de monitorizare video nu poate capta materialul video. Va trebui să plasați camera într-o locație strategică pentru a putea acoperi partea maximă a proprietății. Un alt dezavantaj al sistemelor de monitorizare video este faptul că vă invadează confidențialitatea. Având camere instalate în birouri poate împiedica angajații de a fi ei înșiși. Îi poate face să se simtă incomod la locul de muncă. În funcție de caracteristicile camerei și de serviciile furnizate, sistemele de monitorizare video vă pot costa o avere.

 

Dar în lumea actuală în care actele de violență sunt din ce în ce mai agresive, este imperativ să luați măsuri pentru a vă asigura pe voi înșivă și bunurile pe care le dețineți. Prin urmare, este întotdeauna recomandabil să aveți un sistem de securitate sofisticat. Dacă sunteți în căutarea unor servicii de securitate de calitate, contactați-ne in cel mai scurt timp.