8 sfaturi care va ajuta sa impiedicati frauda cu ajutorul cardurilor

Potrivit rapoartelor oficiale pierderile cauzate de frauda financiara prin carduri provoaca pagube insemnate an de an. Principalii factori care duc la aceste pierderi sunt furtul de identitate, atacurile online si incalcarea protocoalelor de confidentialitate. Urmand acesti pasi simpli veti impiedica fraudarea prin intermediul cardurilor.

  1. Instruiti fiecare angajat cum sa respecte procedurile de autorizare ale fiecarei companii de carduri de credit.
  2. Fii suspicios asupra persoanelor care au asupra lor doar un card, fara portofel sau alt act de identitate.
  3. Fii suspicios asupra clientilor care fac cumparaturi in mod repetat, la limita plafonului pentru care sa fie necesara autentificarea (in cazul cardurilor contactless mai ales).
  4. Fiti atenti la clientii care cumpara bunuri care putea fi usor vandute pentru bani (televizoare, smartphone-uri, laptopuri sau camere foto)
  5. Incercati sa retineti detaliile tuturor clientilor suspecti. Aceste detalii sa includa aspectul lor, cu cine erau, vehicolul folosit, etc.
  6. Deoarece infractorii vor incerca sa modificce detaliile de pe un card, verificati daca exista litere slabe sau numerorari ciudate sub caracterele vizibile
  7. Examinati banda de semnaturi. Criminalii pot acoperi semnatura posesorului cardului utilizand o noua banda care poate fi detasabila.
  8. Angajati un agent de securitate de la D.O Security care sa va ajute la evitarea acestor incercari de frauda. Simpla lui prezenta poate descuraja o tentativa de frauda economica.