5 sfaturi prin care se poate asigura paza unui eveniment

In aceste zile, securitatea unui eveniment este cu siguranta mai importanta ca niciodata. Asigurarea sigurantei participantilor sau a oaspetilor ar trebui sa fie, din punctul nostru de vedere principala prioritate a organizatorilor.

De la conferinte si targuri, pana la concerte si festivaluri, este esential ca organizatorii sa puna in aplicare masuri de securitate bune si sa se gandeasca serios la paza evenimentului. Avand un bun plan de securitate va duce cu siguranta la descretirea fruntilor participantilor - la fel ca și pe a dumneavoastra.

Din pacate, securitatea este o zona in care organizatorii de evenimente nu cheltuiesc suficient. Conform unor studii, organizatorii cheltuiesc in jur de 13% din bugetul lor pentru securitatea evenimentelor, fapt insuficient in multe situatii.

Pentru a vă asigura că evenimentul dvs. este protejat în mod corespunzător, am enumerat cinci sfaturi privind securitatea si paza evenimentelor.

Alegeti un loc adecvat

 

Atunci cand alegeți locul in care se va desfasura evenimentul, este important sa tineti cont in mare parte si de securitate. Un loc bun va avea deja strategii de urgența - inclusiv iesiri de urgenta bine luminate, planuri de evacuare, acces pentru paramedici si planuri de urgenta. Daca locatia ofera personal, acesti indivizi ar trebui sa fie instruiti corespunzator pentru a raspunde la situațiile de securitate de baza - asigurati-va ca verificati acest aspect.

Daca intentionati sa va organizati evenimentul in exterior, intrebati proprietarul terenului daca are proceduri de securitate in vigoare. Daca nu, va trebui sa le implementati pe ale dumneavoasta.

 

Desfașurati o evaluare completa a securitații

In funcție de tipul de eveniment pe care il organizati, amenintarile cu care va veți confrunta probabil vor fi foarte diferite. Analizati si evaluati paza evenimentului in functie de capacitate, participanti, locatie si natura.

O buna evaluare a securitații va descoperi eventualele puncte slabe si va permite sa introduceti proceduri mai robuste inainte de ziua cea mare. De asemenea, trebuie sa puneti in aplicare o serie de planuri de urgența pentru a aborda diferite tipuri de situatii - inclusiv urgente medicale, sosirea invitatilor neinvitati, vreme rea si defectuni tehnice.

Informati-va echipa

Inainte de inceperea evenimentului asigurati-va ca toata echipa dumneavoastra este bine informata asupra desfasurarii evenimentului, asupra eventualelor probleme de securitate cu care se vor confrunta si ca stiu exact care este rolul lor in planul de securitate. Este important ca toti membrii echipei sa cunoasca protocoalele de raspuns la situatii de urgenta, precum si ce au de facut in caz ca va fi necesara o evacuare. Membrii echipei care se vor ocupa de securitate ar trebui sa stie, de asemenea, care este capacitatea locului si numarul de persoane care urmeaza sa participe

 

Verificarea invitatilor si a echipei

Verificarea identitatii tuturor celor care intra la eveniment este esentiala. Nerespectarea acestui lucru poate duce la confuzie in legatura cu biletele de exemplu, cu depasirea capacitatii locatiei sau cu intrarea la eveniment a unor persoane care pot prezenta o amenintare legitima la adresa securitatii.

Creati o lista completa a tuturor celor care vor participa la eveniment, inclusiv personalul. Daca distribuiti ecusoane cu nume sau bratari de identificare, informati oaspetii ca trebuie sa le poarte in orice moment.

Angajati o echipa profesionala de paza si protectie

Pentru a va asigura ca evenimentul dumneavoastra este in siguranta in orice moment este bine sa apelati la profesionisti. Agentii de securitate pentru evenimente vor putea sa asiste la toate cele pe care vi le-am spus mai sus, precum si sa creeze proceduri de securitate inaintea evenimentului, sa asigure conformitatea, sa instaleze securitate perimetrala, sa monitorizeze listele de invitati, sa asigure controlul accesului la eveniment si sa raspunda in mod corespunzator la orice problema de securitate pe toata durata evenimentului.

Aici, noi cei de la DO Security va putem ajuta cu brio. Si spunem asta pentru ca paza evenimentelor reprezinta unul dintre serviciile pe care le oferim. Oamenii nostri sunt atent pregatiti in aceasta directie, astfel incat sa poata face fata oricaror situatii.