5 rase de caini folosite cu succes pentru paza si protectie

Alegerea unui caine de paza care poate completa cu brio lacunele unui sistem de securitate este o decizie foarte dificila si una care necesita o multime de cercetari. Pentru a va oferi un punct de plecare, va prezentam cateva dintre cele mai bune rase de câini de paza. Va vom spune, de asemenea, la ce va puteti astepta de la detinerea acestei rase. In acest fel puteti alege cainele care se va potrivi cu familia si stilul tau de viata.

Atunci cand ne gandim ca am vrea sa ne luam un caine de paza, ciobanestii germani sunt adesea prima rasa care ne vine in minte. Cunoscuti pentru supunerea si inteligenta lor, acesti caini sunt frecvent folositi de politie si militari. Desi pot fi instruiti cu usurinta, aceasta rasa de caini necesita o multime de exercitii si multe ore de munca pentru a ajunge cu ei la rezultatul dorit. Ca o concluzie despre ciobanestii germani putem spune ca ei au reactii extrem de rapide atunci cand simt pericolul si instinctul de protectie este ceva nativ. Ei au, de asemenea, o parte iubitoare si loiala, ideala pentru un mediu familial.

 Urmatorul pe lista este Dobermanul. O rasa incredibil de protectoare,care a fost initial creata pentru a fi agresiva. Astazi au temperamente mai docile si sunt considerate animale de companie loiale. Dobermanii impresioneaza prin privire deosebit de infricosatoare, deoarece cauta in mod activ pericole sau amenintari. Ca si ciobanescul german, exercitiul si activitatea sociala sunt vitale, deoarece pornirile instinctive ale unui Doberman pot fi agresive. Desi i-am prezentat ca fiind destul de infricosatoari, ei sunt de asemenea cunoscuți pentru prietenia lor.


Pe a treia poziție avem rasa Akita, care poate fi cunoscuta ca si “caine de urs”, principala activitate pentru care a fost folosita. Akita sunt capabili sa vaneze ursii, astfel incat a va proteja si a va mentine în siguranța este ceva foarte usor pentru ei. Dar are si cateva defecte. Sunt incredibil de teritoriali, pot fi cunoscuti pentru agresivitatea lor și pentru lipsa de frica. De asemenea, lasa mult par, blana lor fiind foarte deasa, potrivita pentru zonele reci. Ei au nevoie de o multime de exercitii pentru a ramane intr-o stare de concentrare activa. In ciuda acestui fapt, ei pot deveni o parte loiala a familiei dumneavoastra, desi in general nu sunt recomandati ca animale de companie. Daca aveti multi copii sau traiti intr-o zona cu multi copii, pentru a evita producerea oricaror accidente, probabil cel mai bine este să luati in considerare o rasa diferita. Cu un asa caine, oare mai avem nevoie de sisteme de securitate

 


Rasa Rottweiler a fost tinuta de fermieri pe langa ei pentru a le proteja bovinele. Ca și ciobanescul german, ei sunt cunoscuti pentru inteligenta lor si sunt incredibil de puternici. Desigur, acesti caini sunt in cautarea permanenta a unor infractori in curtea lor, asadar nu este neaparat necesar sa ii dresam in directia pazei, avand asta deja adanc intiparit in codul lor genetic. Acestea rasa necesita o multime de exercitii, iar daca sunt instruiti bine, ei pot deveni animale de companie minunate. Pot deveni foarte stresanti prin faptul ca vor latra ori de cate ori cineva trece pe langa usa,dar o fac doar din dorinta de a va avertiza si de a va proteja. Se vor opri insa cand isi dau seama ca persoana este binevenita si nu exista nici o amenintare. In caz contrar…

Cainele nostru final este Rhodesian Ridgeback. La fel ca Rottweilerii, dresarea acestor caini spre a păzi nu este deloc necesara. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt foarte protectivi. Lucrul intens  este vital pentru acestia si, prin urmare, aceasta rasa nu este recomandata pentru crescatorii de caini neexperimentati sau care sunt la primul caine. Pentru cei care cauta un caine de paza care sa fie si animal de companie, Ridgeback este o optiune viabila, dar numai daca are multa pregatire si I se acorda multa atentie (si socializare).

 In concluzie, ganditi-va mult daca aveti nevoie de un caine de paza sau de un animal de companie. Cainii implica o responsabilitate mare, nu poti sa iti iei liber din a te ocupa de ei. Sa nu mai vorbim de costurile medicale si alimentare! A avea un caine reprezinta un angajament pe termen lung si nu trebuie deloc tratata superficial decizia de a achizitiona. Daca totusi va hotarati sa va luati un caine de paza si protectie, luati in calcul si adoptarea unuia care a fost “scos la pensie” din serviciile nationale de paza si protectie. Marele avantaj ar fi acela ca vine deja dresat.

Cu toate acestea mai sunt si alte modalitati de a va proteja de musafirii nedoriti. Apelati cu incredere la o companie de paza si protectie. In functie de necesitatile pe care le aveti putem gazi impreuna o solutie. DO Security va vine in intampinare cu o gama foarte variata de servicii de paza si protectie si de instalare sisteme de securitate.