5 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a pleca in vacanta

 

De ceva timp incoace s-a facut din nou resimtita caldura, iar cuvantul “VACANTA” este pe buzele tuturor. Fie ca v-ati programat concediul si v-ati luat biletul din timp, fie ca mai furati cateva clipe de liniste si relaxare in weekend pe la munte sau pe la mare, nu trebuie sa uitati sa va luati cateva masuri de siguranta pentru a va bucura din timp de timpul petrecut departe de casa:

 

 1. Scanati-va actele si salvati-le in smartphone

Scanati si salvati in format digital pe telefonul dumneavoastra actele de calatorie precum pasaportul, buletinul, viza, biletele de avion, inainte sa plecati in concediu. Pentru un plus de siguranta, faceti si cate o copie printata pe care sa o purtati asupra dumneavoastra, in locul celor originale.

NU tineti documentele originale si copiile impreuna, in acelasi loc! Este cel mai sigur mod de a nu va pastra actele in siguranta.

 

2. Cat mai putine acte de valoare

Lucrurile de valoare atrag hotii. Asa ca, lasati-va bijuteriile valoroase acasa si aveti mare grija la telefon, aparatul de fotografiat, etc. Cu cat aratati mai modest, cu cat hotii va vor evita, iar dumneavoastra va bucurati de un concediu linistit, lipsit de evenimente neplacute.

 

3. Verificati optiunile de securitate ale cardului

In graba sa rezolvati cat mai multe treburi inainte de concediu

Nimic nu iti poate strica vacanta mai mult decat sa ai cardul blocat pentru ca fie ai depasit limita de plata cu cardul sau ti se poate intampla ca dupa prima extragere de numerar banca sa iti blocheze cardul pentru ca li s-a parut suspecta tranzactia.

Verificati care va sunt optiunile de securitate ale cardului inainte de plecare si eventual mai luati un card de rezerva cu dumneavoastra.

 

4. O rezerva de bani nu strica

Daca preferati sa aveti bani cash la indemana, nu ii tineti pe toti la un loc. Pune-ti o rezerva deoparte, intr-un buzunar secret in bagaje pentru a va asigura o masura in plus de siguranta, pentru orice eventualitate.

 

5. Securizati-va locuinta

Nu achizitionati sisteme de alarma de pe net la intamplare, chiar daca vi se pare o oferta buna. Dcele mai multe ori acestea sunt inutile, mai ales daca nu sunt monitorizate in permanenta. In caz de vreun eveniment neplacut, este bine ca cineva sa intervina in cel mai scurt timp posibil. Si aici nu ne referim la vecini, ci la echipaje specializate pentru astfel de situatii.

Nu va bazati nici pe faptul ca “locuiti intr-un cartier mai sigur”. Nu exista comunitati care sa fie imune la spargeri.

Un sistem de alarma nu este doar o sursa de siguranta pentru casa ta...este un sentiment de liniste pentru tine.

 

Ofertele pentru astfel de sisteme sunt personalizate in functie de dimensiunea casei si de ce necesitati aveti. Indicat ar fi sa contactati un specialist in domeniu pentru a va oferi mai multe informatii si sa va ajute sa luati cea mai potrivita alegere pentru siguranta dumneavoastra si a casei.

 

Click aici  pentru a contacta un specialist in securitate.