10 sfaturi care ne ajuta sa ne aparam de jafuri pe timpul zilei

Jafurile sunt una dintre cele mai periculoase infractiuni care pot afecta afacerile. In lipsa contractarii unei firme de securitate, reprezinta o amenintare la adresa vietii si integritatii angajatilor si este necesar sa facet tot ce se poate pentru a preveni un posibil jaf.

Nu trebuie sa va bazati pe ideea “Lasa ca mie nu mi se intampla!” Iata ce aveti de facut in acest sens:

  1. Contactul personal poate descuraja un posibil criminal. Asa ca salutati fiecare persoana care intra intr-o maniera personala si prietenoasa
  2. Verificati aspectul magazinului dumneavoastra si eliminati orice obstacol care impiedica vizibilitatea si de care un infractor s-ar putea folosi pentru a se pregati sau pentru a va surprinde.
  3. Pastrati ferestrele cat mai curate si asigurati-va ca magazinul este bine iluminat. De asemenea asigurati-va ca de afara se vede ce se intampla inauntru.
  4. Instalati-va prin intermediul unei firme de paza, un sistem de monitorizare si un buton de panica
  5. Instruiti-va angajatii sa raporteze imediat superiorilor orice comportament suspect sau sa actioneze ferm butonul de panica. Firma de securitate se va deplasa imediat la fata locului.
  6. Plasati casele de marcat in partea frontala a magazinului, intr-o zona usor vizibila din exterior.
  7. Alegeti un serviciu de transport valori pentru sumele mari de bani si faceti depozite bancare in timpul orelor de program. D.O Security va poate sta la dispozitie in acest sens. In casa de marcat tineti doar sume mici. Instiintati-va cumparatorii de acest protocol.
  8. Daca totusi nu apelati la o firma specializata pentru a va transporta sumele mai mari de bani, asigurati-va ca pentru a merge catre banca folositi rute diferite si mergeti dupa un orar aleatoriu.
  9. Asigurati-va ca adresa dumneavoastra este vizibila (in caz ca se intampla ceva, cineva din afara sa stie unde sa cheme politia, de ex.)
  10. Daca totusi sunteti ghinionist si va confruntati cu un hot incercati sa cooperati. Poate fi viata dumneavoastra in joc