10 lucruri esentiale pe care un agent de securitate le are asupra sa

Sa fii un agent de securitate nu este un lucru atat de usor pe cat pare. Astfel, poate fi o meserie deosebit de riscanta. De cele mai multe ori, deoarece rolul lor este de a proteja, este recomandat ca nici siguranta lor sa nu fie ignorata. Lipsa unor masuri de siguranta, poate supune un agent de paza la un risc inutil, chiar daca rolul lor este de a proteja oameni, proprietati sau bunuri. Echipamentul de protectie ii ajuta sa nu isi compromita siguranta personala.

Cum DO Security apreciaza mai inainte de orice angajatul, acesta trebuie sa fie permanent in siguranta. Asadar ce protectie este necesara pentru un agent de securitate? Astfel am identificat 10 piese esentiale de echipament individual de protectie care ar trebui luate in considerare urgent.

  • Statie de emisie receptie.

Comunicarea este esentiala pentru asigurarea pazei si a securitatii. Statiile de emisie-receptie sunt o metoda comuna de comunicare intre agentii de paza aflati pe un perimetru stabilit. Concepute pentru a comunica rapid informatii pe distante lungi sau scurte, statiile de emisie-receptie vor permite unei echipe de securitate sa comunice eficient si sa actionesze imediat ce o situatie devine periculoasa.

  • Telefonul de serviciu

Intr-o lume conectata permanent, un telefon mobil a devenit indispensabil. Cum mult peste jumatate din populatia lumii detine un telefon mobil, ne este greu sa ne imaginam o zi fara un asemenea dispozitiv.

  • Trusa de prim ajutor

A avea acces la o trusă de prim ajutor pentru a-ti acorda singur primul ajutor sau pentru a oferi asistență unui coleg este cea mai eficientă modalitate de a preveni ca o rana/trauma să devină mai gravă. În special în locații greu accesibile unde asistenta medicala poate ajunge foarte greu in cazul unui accident.

  • Lanterna

De cele mai multe ori poate fi foarte util sa o avem la indemana si asta nu doar pentru a ne ajuta sa avem vizibilitate in zonele neluminate sau atunci cand s-a oprit curentul. O lanterna se poate transforma cu usurinta intr-o arma pe care o putem folosi pt auto-aparare. O lanterna puternica, ne poate oferi clipe pretioase (cand i-o indreptam agresorului spre ochi), clipe in care putem porni alarma, putem dezarma un posibil atacator sau ne putem gandi rapid un plan de scapare. O lanterna cu coada lunga (cum tot vedem prin filme) ne poate ajuta, ca agenti de paza sa ne aparam de atacuri cu bate de baseball sau cutite si, de ce nu, la randul nostru sa ripostam cu ajutorul ei.

  • Spray Lacrimogen

Este foarte important ca agentul de paza sa il poarte permanent in timpul serviciului, doarece este extrem de util in cazurile in care viata sau integritatea corporala ii sunt puse in pericol. Sunt mai multe variante de sprayuri. In functie de locatia unde isi desfasoara activitatea de paza si de riscurile aferente se alege varianta cea mai buna.

  • Carnetel si pix.

Desi poate parea o metoda invechita, tinand cont de toata tehnologia actuala, trebuie sa tinem cont ca la aceste obiecte bateria nu se termina niciodata. Un carnetel de notite poate fi accesat cu usurinta de cate ori avem nevoie de el, cum ar fi sa notam ceva atunci cand vorbim la telefon.

  • Veste anti-glont

Se intampla din cand in cand ca unele situatii din teren sa se complice sau sa dam peste posesori de arme care nu se tem sa le si foloseasca. O vesta anti-glont poate fi singura solutie in astfel de situatii, binenteles alaturi de casca si celelalte piese de securitate.

  • Incaltaminte adecvata.

Majoritatea agentilor de securitate vor sta in picioare majoritatea timpului, asadar este important ca incaltamintea trebuie sa fie una adecvata si confortabila, care in acelasi timp trebuie sa fie practica dar durabila, dar sa si arate adecvat din punct de vedere profesional.

  • Ecusonul de agent de paza

Exceptand cazul in care agentii de securitate lucreaza intr-un mediu privat unde este recomandat anonimatul, in celelalte situatii, o legitimatie poate scuti un agent de paza de multe situatii neplacute, sau poate preveni o situatie de frauda, prin prisma faptului ca acesta este perceput ca o autoritate. De asemenea pot exista situatii cand vor fi nevoiti sa se legitimeze.

  • Imbracaminte distincta.

Dupa cum ati vazut toti agentii de paza au imbracaminte distincta. Acest lucru se intampla atat pentru a se distinge de public cat si sa impiedice potentiali raufacatori care vor sa incalce legea. Si in caz de accident, altercatie, un agent este mult mai usor de identificat dupa uniforma.

 

Noi, cei de la DO Security punem mare accent pe siguranta. Agentii nostri sunt mereu bine pregatiti si antrenati sa faca fata oricaror situatii posibile pe care le putem intalni in acest domeniu. Pentru servicii profesionale de paza si protectie nu ezitati sa ne contactati.