Sfaturi privind siguranța pentru studenți

În cele din urmă a venit timpul mult așteptat. Ați ajuns la facultatea pe care ați dorit-o și, înainte să știți, mașina este plină de lucrurile dvs. și sunteți pe drum. Facultatea reprezintă un moment interesantprin faptul că  mutadu-vă într-un oraș nou, în esență, trebuie să vă reinventați, să vă faceți prieteni noi și să studiați un subiect care vă place (sperăm!).

Este destul de ușor să vă prindeți in toată această horă a entuziasmului de a începe o viata nouă și puteți ușor să uitați că există anumite măsuri de precauție pe care ar trebui să le luați pentru a vă asigura că sunteți în siguranță iar lucrurile dumneavoastră sunt protejate.

Puteți totuși să vă bucurați de libertatea și entuziasmul de a vă bucura de ofertele universitare, asigurându-vă că luați măsurile necesare pentru a rămâne în siguranță. Mai jos am reunit cateva sfaturi despre care credem ca sunt esentiale în facultate pentru cei care sunt la început.

Cunoașteți-vă locația
Una dintre cele mai evidente sfaturi este să vă familiarizați cu locația și zona în care stați. Primele câteva zile ale începerii universității vor fi incitante, totuși ar trebui să utilizați acest timp pentru a cunoaște împrejurimile. Google Maps va fi cel mai bun prieten al tău! Salvați noua adresă în telefon sau scrieți-o pe o bucată de hârtie pentru a vă asigura că nu o uitați niciodată.
Dacă intenționați să utilizați transportul public pentru a ajunge la facultate, ar fi o idee bună să stabiliți care trasee de autobuze (sau trenuri) sunt cele mai apropiate, astfel încât să nu vă aflați niciodată într-o situație în care nu puteți ajunge acasă în siguranță.

Am înţeles că ai dar nu te lăuda!

Mulți studenți transportă în jurul campusului articole scumpe și valoroase, cum ar fi laptop-uri, iPad-uri și telefoanelor de ultimă genrație. Transportarea de electronice in valoare de mii de lei la vedere nu vă va face decât o țintă pentru hoți. Nu este necesar să faceți parada modei. Folosiți-va de obiectele valoroase fix în maniera pentru care au fost create.

Utilizați încuietori și sisteme de securitate

Un studiu recent a arătat că 48% dintre studenți nu blochează ușa de la intrare în camera lor înainte ca toți să meargă la culcare și 76% dintre acestia nu lasă lumini aprinse noaptea când nimeni nu este acasă. Căminele (locuințele) studențești au devenit, în esență, o mină de aur pentru criminali pentru faptul că reprezintă o sursă constantă de dispozitive tehnologice.
Dacă blocarea ușii de la intrare nu este suficientă pentru protecție, puteți achiziționa dispozitive de blocare, cum ar fi un dulap metalic cu încuietori, pentru a vă asigura că sunt protejate dacă un intrus ar pătrunde în camera.

 

 

Evitați să mergeți singuri noaptea

Pentru mulți studenți, trecerea la viața de student ar putea fi prima dată când vor trăi într-un oraș mare și există anumite riscuri care trebuie luate în considerare. Mersul pe jos acasă noaptea poate fi complet normal și sigur în unele orașe și sate mici, însă într-un orașmare, este mult mai sigur să evitați acest lucru cu totul. Dacă nu aveți un prieten cu care să mergeți acasă, vă recomandăm să luați un taxi sau un autobuz.

Mențineți-vă confidențialitatea pe mediile sociale

Rețelele sociale vor fi foarte utile atunci când vă deplasați la universitate, deoarece puteți păstra legătura cu prietenii de acasă și cu familia, precum și pentru a vă conecta cu noii prieteni. Totuși, trebuie să fiți conștienți când postați pe social media că nu știți cine altcineva ar putea să se uite la profil.
În funcție de setările dumneavoastră, unele fotografii pe care le încărcați vor afișa și locația pe care o aveți. Asigurați-vă că examinați setările social media și dezactivați serviciile de localizare.

 

 
D.O. Security este un furnizor de încredere de soluții profesionale de securitate. Oferim pachete cuprinzătoare de securitate universităților și altor organizații din sectorul public. Luați legătura astăzi pentru a afla mai multe despre soluțiile noastre de securitate.