Cum să dezvoltați un plan de securitate pentru afacerea dumneavoastră

Indiferent dacă compania dvs. este doar un mic start-up, un IMM bine stabilit sau o afacere globală, securitatea nu este ceva ce vă puteți permite să treceți cu vederea.

În funcție de mărimea, natura și maturitatea companiei pe care o dețineți., cerințele de securitate - împreună cu posibilele implicații ale unei încălcări a securității - vor diferi foarte mult: întreprinderile mai mici nu pot avea fondurile sau forța de muncă să își revină în urma unei efracții, reputația nu se poate recupera după o scurgere de date financiare.

Un lucru pe care toate afacerile îl au în comun este că au nevoie de un plan de securitate bun pentru a se asigura că bunurile lor fizice și imateriale sunt protejate. Urmați acești pași pentru a vă fi mai ușor să vă planificați securitatea companiei.

Identificați care trebuiesc asigurate

În primul rând, trebuie să stabiliți ce este necesar pentru a vă proteja oamenii, spațiile, echipamentele, datele și reputație. De asemenea, trebuie să stabiliți care sunt prioritățile dvs. și obiectivele generale ale securității.

Trebuie să vă protejați personalul sau clienții de alți clienți violenți pentru a vă asigura siguranța personală și pentru a vă proteja reputația publică? Aveți nevoie de măsuri de securitate 24 de ore din 24, pentru a descuraja furtul în timpul zilei și efracția noaptea, reducând astfel pierderile? Trebuie să reduceți nivelul de amenințare cu care vă confruntați afacerea sau să vă minimalizați vulnerabilitățile - sau ambele?

Evaluați locațiile și identificați riscurile reale / potențiale

Trebuie să efectuați un audit cuprinzător al spațiilor pentru a identifica eventualele deficiențe ale securității existente și pentru a evidenția amenințările și riscurile specifice. Începeți cu punctele de acces și identificați zonele vulnerabile (sau potențial vulnerabile). Măsurile de securitate fizică sunt suficient de solide? Există o procedură de securitate a vizitatorilor? Ex-angajații au în continuare chei sau parole?

Geografia premiselor și a naturii afacerii poate avea un impact asupra securității cerute. De exemplu aveți o fabrică de mare care produce bunuri valoroase într-o locație rurală. Sunt legături bune de transport? Există rate ridicate ale criminalității în zonă, cum ar fi incidente de daune penale, efracție sau furt?

 

Evaluati perioada în care sunteți cel mai vulnerabil față de amenințări, indiferent dacă este vorba în timpul zilei când sunteți deschis publicului sau pe timp de noapte când spațiile sunt nesupravegheate.

Evaluați resursele interne existente, capacitățile și procedurile și verificați dacă acestea trebuie extinse sau îmbunătățite.

Elaborați planul de securitate

Va trebui să scrieți măsuri specifice pentru prevenirea, detectarea și reacționarea la amenințările la adresa securității și să alocați responsabilitatea pentru fiecare. Dacă resursele interne existente nu sunt suficiente, solicitați ajutor profesional extern.

Luați în calcul dacă trebuie să implementați noi măsuri de securitate fizică sau de date, sau să le actualizați pe cele existente. Nu vă prefaceți că toate acestea pot fi făcute simultan: conveniți asupra unei cronologii și asigurați-vă că acest lucru este realizabil.

Implementați planul de securitate

Implementarea unui plan de securitate nu este o sarcină a unei singure persoane; fiecare individ trebuie să înțeleagă și să urmeze planul pentru ca acesta să funcționeze. Prin urmare, comunicarea obiectivelor și a strategiei cu întreg personalul, împreună cu evaluarea feedback-ului și a contribuției acestora, este esențială.

Un plan de securitate nu este bătut în cuie. Afacerile cresc, se micșorează și se modifică; creșterea, reducerea și dezvoltarea amenințărilor se modifică de asemenea. Prin urmare, securitatea trebuie să fie un proces fluid, care este monitorizat, revizuit, modificat și adaptat schimbărilor, pentru a rămâne eficient.

 

La D.O. Security, lucrăm cu clienții noștri pentru a crea un plan de securitate personalizat, asigurându-ne că sunt întotdeauna acoperite toate necesitatile.